Mindig is író szerettél volna lenni? Ha nem, akkor mi? Mióta írsz?

• Nem, 18 éves koromig nem tudtam, hogy író leszek, akkor írtam az első regényemet. Ez nem volt tudatos, egyszerűen csak jött, leültem, és írtam egy könyvet. (: Ha nem regényeket írnék, akkor a filmes szakmában tudnám elképzelni magam, forgatókönyvíróként. Persze régen eszembe jutott, hogy esetleg zenész leszek, de tehetség híján megmaradtam „hallgatónak”. Szerintem így mindenki jobban járt.

Hogyan adták ki a könyvedet?

• Amikor elkészültem a Szent Johanna gimi kéziratával, felkerestem egy ifjúsági kiadót

Hogyan telik egy napod? Szabadidődben mit csinálsz? Mi a hobbid? Sportolsz valamit?

• A napjaim leginkább írással telnek, így nincs sok szabadidőm. Ami van, azt filmnézéssel és netezéssel töltöm. Hobbimnak is csak az írást, és a filmeket tudom említeni. Nem sportolok, de szívesen nézek sportközvetítéseket a tévében, ez egy kevésbé megerőltető formája az egészséges életnek. 😀

Hol lehet neked írni? Hol tudlak elérni?

• A szentjohannagimifanclub@gmail.com email címen lehet nekem emailt írni, ezen kívül bármelyik közösségi oldalamon elérhető vagyok:

Facebook  Twitter  Instagram  Snapchat (leinerlaura)

Reagálsz a blogokra és fórumokra?

• Az előző válaszban említett oldalakon kívül semmit nem látogatok. Úgy gondolom, hogy ezek az oldalak elég felületet biztosítanak ahhoz, hogy az olvasóim írni tudjanak nekem. Sem fan club, sem blog, sem fórum oldalakat nem olvasok.

Mikor lesz író-olvasó találkozó? Mikor lesz legközelebb dedikálás? Eljönnél az iskolánkba, ha meghívunk? Eljönnél a könyvtárunkba egy találkozóra?

• Elsősorban szeretném megköszönni a rengeteg megkeresést és meghívást! Dedikálás az új kötet megjelenésekor szokott lenni, ez általában több napos, és Budapesten van. Sajnos a munkatempóm miatt csak nagyon kevés találkozót tudnék vállalni, és a megkeresések közül képtelen lennék eldönteni, hogy hová is induljak hirtelen, így a meghívásokat legnagyobb sajnálatomra vissza kell utasítanom. Igyekszem kárpótolni az olvasóimat azzal, hogy az interneten elérhető vagyok, és nagyon köszönöm a megértést.

Befolyásol valami az írásban? Elfogadsz ötleteket? Merítesz valahonnan ihletet?

 Az írásban semmi nem befolyásol, a fejemben már meglévő történetet írom le, csak a saját ötleteimet használom fel, és nem merítek sehonnan ihletet. 🙂
Előfordult, hogy megkerestek üzenetben, hogy írjak bele zenét, vagy valamilyen könyvet a történetbe, de ezt természetesen elutasítottam. Ennek oka, hogy a könyveimbe az általam kiválasztott, a szereplőkhöz, történethez, hangulathoz és cselekményhez passzoló zenéket/filmeket/könyveket írom bele.

Mit tanácsolnál kezdő íróknak?

• Kezdő íróknak azt tanácsolom, hogy szeressenek írni, legyenek kitartóak, higgyenek a történetükben, és mindenképp fejezzék be, mert félkész történettel sajnos nem nagyon lehet mit kezdeni.

Elolvasol kéziratot, ha megkérnek rá?

• Nem, nem szoktam elolvasni kéziratokat, egyrészt, mert nincs időm rá, másrészt pedig, én olvasóként olvasok, nem pedig íróként, így a tőlem elvárt szakmai kritikát nem tudnám nyújtani, csupán egy teljesen szubjektív olvasói véleményt. A kéziratokat kiadóknak tanácsos elküldeni.

Hány részes lesz a Bexi-sorozat?

Ez egyelőre nem publikus, de a sorozatnak legalább 5 része lesz. 🙂

Lesz folytatása a Bábelnek?

Soha nem mondom, hogy soha… 🙂 

Mikor vannak az SzJG találkozók? Ott csak a Szent Johanna gimiről van szó?

SzJG találkozókat évente kétszer tartunk, általában tavasszal/kora nyáron és késő ősszel/tél elején. A Szent Johanna gimi találkozók az összes megjelent és megjelenés előtt álló könyveimre vonatkoznak, csak az SzJG sorozat befejező kötetének megjelenése után nem szerettük volna a szervezőkkel átnevezni az eseményt. A Leiner Laura találkozó elnevezés olyan furcsa lett volna.. 😀 Így maradt a név SzJG találkozó.

Ki adja ki a könyveidet?

Az L&L kiadó.

Lesz film valamelyik könyvedből?

Rengeteg tárgyalás folyt már ezzel kapcsolatban, azonban egyelőre egyik könyvem megfilmesítése sincs tervben. 

A Bexi-sorozatban te írod a dalszövegeket?

Igen, minden dalszöveget én írtam a kötetekben. 🙂 

Miről szól Gotye- Somebody That I Used To Know című dala?

Miről szól Damien Rice – 9 Crimes című dala?

A Szent Johanna gimi

szjggif

Honnan jött a Szent Johanna gimi ötlete?

 Szerettem volna egy ifjúsági naplóregényt írni, ami itt és most játszódik. Így jött az SzJG ötlete.

Hány részes a sorozat?

 A sorozat 8 részes. (A 4 gimnáziumi év 8 féléve) 

A karakterek kitaláltak, vagy léteznek?

 A Szent Johanna gimi kitalált történet, kitalált karakterekkel, a valóságban sajnos nem léteznek a szereplők.

A történet saját élmény?

 Nem, a történet fikció, nem saját élmény.

Létezik a Szent Johanna gimi?

  Nem, ez egy kitalált iskola. 🙂

Miért francia tagozatos a suli?

 Úgy éreztem, hogy az angol túl snassz, szerettem volna különlegesebb nyelvet választani a történethez.

A közösségi portálokon lévő szereplők igaziak? Ha nem, kik csinálják őket?

 A Szent Johanna gimi szereplői nem igazi személyek. : ) A karakterek profiljait az olvasók készítették, ők írnak a nevükben, chatelnek és posztolnak bejegyzéseket.
Fontosnak tartom elmondani, hogy sem a kötetek kiadója, sem pedig én nem vállalunk felelősséget a karakterek által kiírt/megválaszolt üzenetekért. 

Kié az SzJG Facebook oldala? Kik írogatnak oda? Hogy érhetem el, hogy kiposztolják a linkemet?

 A Szent Johanna gimi Facebook oldala az enyém, a bejegyzések pedig az adminoktól, valamint tőlem származnak. Az olvasóimhoz intézett személyes üzeneteket mindig Lauraként írom alá. Amennyiben az adminok érdekes, vagy értékes blogot, esetleg kritikát kapnak a Szent Johanna gimivel kapcsolatban, abban az esetben kiteszik a linket. Természetesen nem szándékozzuk elárasztani a falat, így szubjektív megítélés alapján dől el, hogy mi kerül ki.

Ki fognak derülni azok a dolgok, amikre nem kaptunk választ?

 Minden kiderült a nyolc kötetből, amit szerettem volna, hogy kiderüljön, kivéve azt, hogy mi lett a kitűzőre írva. Ezt az olvasóim fantáziájára bíztam. 🙂 

Milyen Cortez illata?

 Fahrenheit. 

Szeretnék írni SzJG fanfictiont, publikálhatom?

 Nagyon örülünk neki, hogy a Szent Johanna gimi rengeteg olvasónak hozta meg a kedvét az íráshoz, azonban a könyvsorozatot (történetet, karaktereket) szerzői
jogok védik, így azt tanácsolnánk, hogy ne tegyétek közzé az interneten, mert annak sajnos jogi következményei is lehetnek. A hivatalos álláspont mellett pedig személyes véleményem, hogy egy könyv továbbgondolását bízzuk az olvasókra, az esetleges megírását pedig a mű szerzőjére.

Lesz könyv Cortez szemszögéből?

 Rengeteg kérdés érkezik ezzel kapcsolatban, azonban a Szent Johanna gimi Reni naplója, az ő leírása alapján ismerjük meg a történetet/karaktereket. Cortez
szemszögéből biztosan nem lesz kötet. Ennek számos oka van, és úgy érzem, az olvasóim is egyetértenek abban, hogy Cortez nem az a szereplő, aki naplót, blogot, vagy bármit is írna. (: